ukenru
v-ukrayini-za-ostanni-misyatsi-vidkrili-bilsh-nizh-20-tisyach-novikh-fopiv

В Україні за останні місяці відкрили більш ніж 20 тисяч нових ФОПів

 • 107708 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. За останні місяці відкрито більш ніж 20 тисяч нових ФОПів. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

Цитата

«Дерегуляція, зменшення податків, кредити під 0%, допомога з логістикою — усе це дозволило значній частині бізнесу повернутися до роботи. Кількість підприємств, які повністю зупинили діяльність, скоротилася майже вдвічі порівняно з початком військових дій — з 32% до 17%. За останні місяці відкрито більш ніж 20 тисяч нових ФОПів. Це фактично відповідає показникам 2021 року», - розповів Шмигаль.

Деталі

За його словами, понад 215 тисяч підприємств обрали перехід на нову податкову систему, за якою ставка становить лише 2%. Це понад 44 тисяч юридичних осіб та 173 тисячі фізичних осіб-підприємців.

«Завдяки розширенню програм кредитування під 0% ми спостерігаємо суттєвий ріст об’ємів кредитування, в тому числі на інвестиційні цілі. З 24 лютого цього року майже 6 тисяч бізнесів по всій країні скористалися цією програмою, а загальна сума кредитування склала 20,5 млрд грн», - зазначив Шмигаль.

Доповнення

Будь-який бізнес зможе отримати кредит під 0% на час воєнного стану плюс 1 місяць після війни.

Українські Національні Новини

Політика