ukenru
v-ukrayini-vzhe-vid-1-veresnya-zyavlyatsya-elektronni-likarnyani

В Україні вже від 1 вересня з’являться електронні лікарняні

 • 19170 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. До 1 вересня 2021 року відомчі лікарні мають підключитися до електронної системи охорони здоров’я, щоб мати змогу генерувати е-лікарняні. Про це інформує УНН за даними пресцентру МОЗ.

Деталі

Повідомляється, що заклади охорони здоров’я, які перебувають у сфері управління МВС, ДСНС, Держприкордонслужби, Нацполіції, Укрзалізниці, Міноборони, Мін’юсту, Мінінфраструктури, Мінмолодьспорту, Мінсоцполітики, НАМН, СБУ, ДУС, спільно з МОЗ мають здійснити реєстрацію в електронній системі охорони здоров’я. У такий спосіб усі заклади охорони здоров’я відомчого та комунального підпорядкування матимуть однакові сервіси для своїх пацієнтів.

Цитата

"Запровадження електронних лікарняних – важливий етап депаперизації не лише у сфері охорони здоров’я, але й у побудові системи ефективного електронного документообігу, що дозволить суттєво економити бюджетні кошти шляхом мінімізації корупційних ризиків видачі необґрунтованих лікарняних та спрощення процесу отримання страхових виплат", – зазначили у пресслужбі МОЗ.

Додамо

У Міністерстві охорони здоров’я лікарям медичних закладів радять пройти навчання від Академії НСЗУ щодо формування електронних медичних висновків про тимчасову непрацездатність.

Нагадаємо

Із червня в Україні запрацювала перехідна модель впровадження е-лікарняних, яка триватиме до 31 серпня 2021 року.

Українські Національні Новини

Здоров'я