v-ukrayini-vvodyat-vidpovidalnist-za-vidpusk-retsepturnikh-likiv-bez-retseptu

В Україні вводять відповідальність за відпуск рецептурних ліків без рецепту

 • 523252 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №7444, яким посилила контроль за відпуском лікарських засобів. Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у Facebook, пише УНН.

Цитата

"Парламент ухвалив низку важливих рішень. Серед них: у цілому 7444 — посилили контроль за відпуском лікарських засобів, заборонили продаж ліків без рецепта, якщо вони мають відпускатися, згідно зі встановленими МОЗ правилами", - повідомив Стефанчук.

Деталі

Як роз'яснив голова комітету ВР з питань здоров'я нації, нардеп Михайло Радуцький у Telegram, законопроєкт №7444 створює законодавчу базу для повноцінного впровадження Е-рецепту і встановлює відповідальність для медиків та фармацевтів:

  • У разі призначення рецептурного лікарського засобу без рецепту.
  • За призначення наркотичних засобів без Е-рецепту.
  • За відпуск в аптеках рецептурних ліків без рецепту, за недійсним рецептом або з порушенням порядку МОЗ продажу препаратів.

"Потрібно зазначити, що закон почне діяти не відразу. В умовах війни не всі українці мають доступ до лікаря, а медики – до електронної системи охорони здоров’я. Тому зміни до законодавства почнуть діяти за три місяці після завершення воєнного стану", - зауважив нардеп.

Доповнення

Попри війну, МОЗ почав поетапно вводити електронний рецепт. З 1 серпня антибіотики в аптеках продають виключно за Е-рецептом (за виключення окупованих та прифронтових територій, де дозволений паперовий рецепт). З 1 листопада стартує відпуск з електронним рецептом наркотичних засобів. Наступний етап – перехід всіх рецептурних медичних препаратів на Е-рецепт.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні запрацював державний інтернет-магазин дров

     • 220448 переглядiв

    Ранкова атака на інфраструктуру Києва: загинуло троє людей

     • 84836 переглядiв

    В Україні залишаються знеструмленим 1162 населених пункти

     • 137761 переглядiв