v-ukrayini-viyavili-postavku-neyakisnoyi-formi-dlya-zsu-na-35-mln-grn-pidryadniku-povidomili-pidozru

В Україні виявили поставку неякісної форми для ЗСУ на 35 млн грн: директору швейної фабрики повідомили підозру

 • 1281242 переглядiв

КИЇВ. 11 серпня. УНН. В Україні виявили поставку неякісного форменого одягу для ЗСУ на понад 35 млн грн, повідомлено про підозру директору приватної фірми, повідомили у Київській міській прокуратурі, пише УНН.

Деталі

"Викрито та повідомлено про підозру директору приватної фірми у заволодінні коштами, які виділялися на закупівлю форменого одягу для військовослужбовців підрозділів Сил територіальної оборони Збройних Сил України (ч. 5 ст. 191 КК України)", - ідеться у повідомленні.

Деталі

За даними МВС, повідомили підозру директорові підрядної організації.

"Директорові швейної фабрики повідомили підозру. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна", - вказали у МВС.

Згідно з матеріалами слідства, які наводить прокуратура, у 2022 році між військовою частиною та товариством (швейною фабрикою) були укладені договори на поставку форменого одягу для військовослужбовців. Як вказали у МВС, з переможцем державних закупівель уклали три прямих договори.

Умови договору передбачали поставку вітровологозахисних та утеплених зимових курток, а також літніх польових костюмів. Загальна вартість угод становила 35 млн гривень, повідомили у прокуратурі.

"Скориставшись нагальною потребою у забезпеченні українських військовослужбовців одягом, компанія отримала спочатку передоплату у сумі понад 5 млн гривень, а згодом решту обумовлених договорами коштів. Однак поставлені нею товари виявилися неналежної якості", - розповіли у прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура перевірить обставини смерті мобілізованого з вадами здоров’я з Одеської області

За висновками експертів, як зазначили у прокуратурі, "поставлена військова форма не відповідає технічним умовам та не може використовуватися за призначенням".

"Сума завданих збитків становить понад 35 млн гривень", - повідомили в відомстві.

Директору товариства, як вказано, вручено повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як вказали у МВС, правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання фігурантів, у їхніх транспортних засобах, офісних та виробничих приміщеннях. З метою відшкодування завданої шкоди на тимчасово вилучене під час заходів майно буде накладено арешт, зазначили у МВС.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають, встановлюються інші особи причетні до вчинення злочину, зокрема, серед військових посадових осіб, повідомили у прокуратурі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    СБУ повідомила про підозру екслідеру комуністів Симоненку

     • 1074658 переглядiв

    На Хмельниччині працює ППО – ОВА

     • 1328827 переглядiв