v-ukrayini-vikrili-masshtabnu-skhemu-perepravlennya-novonarodzhenikh-ditey-za-kordon-pid-prikrittyam-surogatnogo-materinstva

В Україні викрили масштабну схему переправлення новонароджених дітей за кордон під прикриттям сурогатного материнства

 • 378347 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Правоохоронні органи викрили злочинну організацію з масштабною схемою переправлення новонароджених дітей за кордон під прикриттям сурогатного материнства. Про це повідомив заступник керівника Київської міської прокуратури Олександр Кравець під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Деталі

За словами Кравця, органами столичної прокуратури спільно з працівниками ГУ НП в м. Києві, у взаємодії з Державною прикордонною службою України та ГУ ВБ СБУ за результатами тривалої спецоперації припинено діяльність злочинної організації, учасники якої під прикриттям програми сурогатного материнства за грошову винагороду здійснювали продаж новонароджених дітей іноземним громадянам (ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 149, ч. 1 ч. 2 ст. 255 КК України).

Цитата

"Згідно з матеріалами слідства, до складу злочинної організації входило 12 осіб, серед яких 2 співорганізатора та 10 членів", - розповів Кравець.

За його словами, організатори схеми – керівники медичних клінік, що надають послуги у сфері репродуктивної медицини у Києві та Харкові. Інші учасники схеми – працівники згаданих клінік, менеджери, адміністратори та адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек ОБСЄ: війна в Україні сприяла зростанню масштабів торгівлі людьми

Кравець зазначив, що у межах слідства встановлено факти незаконного переміщення за кордон 8 немовлят та попереджено спробу вивозу за кордон ще однієї дитини під час дії воєнного стану.

Він додав, що учасникам схеми повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Закарпатті через укус комахи помер чоловік - медики

     • 445834 переглядiв