ukenru
v-ukrayini-vikrili-kanal-rozpovsyudzhennya-vazhkikh-narkotikiv-sered-viyskovikh

В Україні викрили канал розповсюдження важких наркотиків серед військових

 • 10227 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. В Україні правоохоронці викрили злочинну організацію, яка займалася виготовленням та розповсюдженням особливо небезпечних важких наркотиків на території країни, один з головних осередків якого був в Одеській області, у тому числі серед військових. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр Держприкордонслужби.

Як підкреслили у ДПСУ, заходи зі встановлення осіб, причетних до виготовлення та розповсюдження наркотиків, у тому числі і серед персоналу ДПСУ, оперативники внутрішньої безпеки прикордонного відомства здійснювали з кінця минулого року.

"Поштовхом для початку розслідування стала смерть внаслідок вживання психотропних речовин одного з військовослужбовців Білгород-Дністровського прикордонного загону", - зазначили прикордонники.

Спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції в рамках кримінального провадження за ч.3 ст.307 ККУ проведено роботу з викриття цілої мережі наркоторговців.

Оперативники також зафіксували отримання лабораторного обладнання та складових для виготовлення наркотиків, а також канали їх надходження.

"10 квітня в ході проведення масштабної спецоперації правоохоронців співробітники УВВБ "Південь" разом зі співробітниками ДВБ Нацполіції під процесуальним керівництвом ГПУ, в порядку ст.233 КПК України, провели низку затримань осіб, причетних до виготовлення та збуту наркотичних речовин в м. Одеса та області, а також обшуки за місцем проживання фігурантів кримінального провадження та у місцях можливого зберігання предметів злочину", - сказано у повідомленні.

Загалом у ході спецоперації, до якої залучалися співробітники УВВБ "Південь" Держприкордонслужби, було вилучено більш ніж тонну прекурсорів, майже тисячу пігулок екстазі, 57 кілограмів марихуани, 41 кілограмів амфетаміну, 3,2 кілограми метадону, майже 100 грамів кокаїну та кущі конопель. Також вилучено банківські картки, мобільні телефони та оргтехніку, зброю, набої, бойову гранату, готівку у різній валюті еквівалентом у 3,5 мільйони гривень.

"Затримано 32 фігуранти в порядку ст. 208 КПК України", - зазначили у ДПСУ.

Нагадаємо, на Донеччині чоловіка судять за спробу передати наркотики у колонію.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП