ukenru
v-ukrayini-skasuvali-sistemu-markuvannya-audiovizualnoyi-produktsiyi

В Україні скасували систему маркування аудіовізуальної продукції

 • 21630 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Верховна Рада у середу ухвалила в цілому проект закону № 3473 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних. Рішення підтримало 288 нардепів, передає кореспондент УНН.

Деталі

Закон скасовує обов’язок отримання контрольних марок імпортерами, експортерами та відтворювачами примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних у зв’язку з неефективністю відповідного механізму «контрольного маркування», який призводить виключно до зайвих витрат законних розповсюджувачів і є неефективною процедурою захисту від порушень авторського права і суміжних прав.

Згідно з текстом документу, пропонується визнати таким, що втратив чинність, Закон України “Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних”.

Закон набирає чинності з 1 січня 2022 року.

Що було раніше

Як писав УНН, раніше сьогодні нардепи ухвалили проект закону № 5572 про внесення змін до Закону України “Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав” щодо забезпечення збору доходу від прав організаціями колективного управління.

Українські Національні Новини

Політика