ukenru
v-ukrayini-rozrobili-pershiy-bronezhilet-za-standartami-nato

В Україні розробили перший бронежилет за стандартами НАТО

 • 52150 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. У Міністерстві оборони України розробили перший в Україні бронежилет за стандартами НАТО. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міноборони.

"У Міністерстві оборони України розроблено власну технічну специфікацію "Бронежилет модульний". До цього Збройні Сили та військові формування в Україні закупівлю бронежилетів здійснювали за комерційними технічними умовами. Тепер такі вимоги вперше встановило оборонне відомство", — сказав міністр оборони України Андрій Таран.

За його словами, у технічній специфікації застосовані вимоги державних та військових стандартів. Крім цього, для перевірки оцінки відповідності якості бронежилета використовується стандарт армії США.

"За цією документацією вже у 2021 році будуть проведені закупівлі бронежилетів для потреб ЗС України. Це загальновійськовий бронежилет, призначений для виконання повсякденних бойових завдань. Його основний споживач — сухопутні війська. Для виконання завдань спецпризначенцями або десантниками у 2021-му році ми розробимо полегшену модель", - додав Таран.

Повідомляється, що бронежилет має модульну структуру та складається з базової конструкції, яка може мати додаткову комплектацію захисними елементами. Також він зберігає балістичні властивості після замочування.

Вказано, що випробування бронежилетів провели у Центрі спеціального призначення Військової служби правопорядку у ЗСУ. Після випробувань дослідні предмети передали до Науково-випробувального відділу Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, який перевірив їх балістичну стійкість.

Нагадаємо, українські військові звання переведено на коди військових рангів НАТО.

Українські Національні Новини

Політика