v-ukrayini-proveli-opituvannya-na-znannya-inozemnikh-mov-angliysku-znaye-lishe-40-ukrayintsiv

В Україні провели опитування на знання іноземних мов: англійську знає лише 40% українців – Мінцифри

 • 44579 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. В Україні провели опитування на знання іноземних мов. Відповідно до зібраних даних 68% українців знають принаймні одну іноземну мову. Зокрема, англійською володіє лише 40% опитаних. Про це у своєму телеграм каналі написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає УНН.

Цитата

“Зараз 68% українців знають щонайменше одну іноземну мову, ще 56% — хочуть підвищити свій рівень володіння мовами. Це тисячі людей, які прагнуть вчитися та ставати кращими. І наше завдання — створити для них усі умови”, — зазначив Федоров.

Деталі

Міністр нагадав, що на початку місяця в Україні запрацювала програма Future Perfect, що покликана реформувати освітній процес, аби англійська стала обов’язковою у всій навчальній системі.

“Адже освічені люди — фундамент до створення трильйонної економіки та зростання ВВП”, — наголосив Федоров.

Детальніше про знання іноземних мов в Україні, та що заважає/стимулює українців опановувати інші мови дивіться в інфографіці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вивчення англійської — нові знання для нових життєвих можливостей

Нагадаємо

Аби популяризувати вивчення англійської мови в Україні запускають національний проєкт Future Perfect. Він має на меті стимулювати громадян вивчати іноземну мову для кар’єрного зростання і розширення можливостей працевлаштування.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Європейський курс України підтримують Швеція та Фінляндія

     • 46003 переглядiв