ukenru
v-ukrayini-ponad-20-tisyach-lyudey-otrimali-elektronniy-vityag-pro-vidsutnist-sudimosti-mvs

В Україні понад 20 тисяч людей отримали витяг про відсутність судимості через сервіс МВС

 • 171394 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. В Україні за два тижні люди отримали онлайн понад 20 тисяч витягів про відсутність судимості через сервіс МВС. Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

"З 18 квітня видано таких витягів (про відсутність судимості – ред.), тобто люди отримали безпосередньо більше 21 тис. (витягів – ред.) за два тижні роботи", — сказав Бондаренко.

Доповнення

З 18 квітня у МВС запрацював сервіс, за допомогою якого громадяни України можуть онлайн отримати витяг про відсутність судимості.

Електронний сервіс дозволяє замовити та отримати витяг про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність/наявність судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством України.

Нагадаємо

Раніше міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомляв, що через сервіс “Дія” вже можна згенерувати довідку про відсутність судимості. За його словами, надалі кількість адміністративних послуг, які можна отримати онлайн, буде розширюватися.

Українські Національні Новини

Суспільство