ukenru
v-ukrayini-planuyut-stvoriti-700-inklyuzivno-resursnikh-tsentriv

В Україні планують створити 700 інклюзивно-ресурсних центрів

 • 8204 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. У бюджеті закладено достатньо ресурсів для створення майже 700 інклюзивно-ресурсних центрів. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи на Всеукраїнській нараді з інклюзивної освіти, передає кореспондент УНН.

"Зараз в бюджеті закладено достатньо ресурсів для створення і належного обладнання майже 700 інклюзивно-ресурсних центрів, що має повністю задовольнити потребу в таких (інклюзивних – ред.) закладах", - сказав Президент.

За його словами, щорічно кількість дітей, що приходять в інклюзивні класи і групи, фактично подвоюється.

"Це значить, що ми будуємо Нову українську школу, де освітній процес пристосований до потреб кожної дитини. Це значить, що ми йдемо європейським шляхом", - додав він.

Додамо, у липні 2017 року Кабмін ухвалив рішення про створення інклюзивно-ресурсних центрів. Центр є установою для забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на дошкільну та загальну середню освіту, в тому числі у професійно-технічних навчальних закладах.

Зокрема, передбачається проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами, надання їм психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження. 

Нагадаємо, у квітні 2018 року в Україні функціонували 514 інклюзивних класів.

Українські Національні Новини

Політика