ukenru
v-ukrayini-pidsanktsiyna-kompaniya-khotila-otrimati-ekologichniy-kontrakt-na-ponad-100-mln-griven

В Україні підсанкційна компанія хотіла отримати екологічний контракт на понад 100 млн гривень

 • 10183 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. СБУ попередила укладання збиткового контракту в екологічній сфері на 103 мільйони гривень з компанією, що співпрацює з так званими "ЛНР" і "ДНР". Частину коштів ті хотіли направити афілійованим структурам у Росію. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр СБУ.

"СБУ у ході контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури попередила укладання екологічного контракту під гарантії уряду з недобросовісним підрядником", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що кошти на реалізацію цільових екологічних проектів Україні виділила одна з європейських країн. Інвестиції були необхідні нашій державі у період дії Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

"Частина грошей у розмірі 103 млн грн була перерахована на проект одного з комунальних підприємств Запорізької області. Він передбачав реконструкцію систем теплозабезпечення для зменшення шкідливих викидів в атмосферу. Під час перевірки співробітники СБУ встановили, що переможцем тендеру стала компанія, яка, відповідно до законодавства, перебуває під санкціями, зокрема, за співпрацю з так званими "Л/ДНР". Менеджмент фірми приховав цей факт під час подання конкурсної документації", - додали у СБУ.

Відтак, власники комерційної структури планували частину грошей, отриманих з бюджету, перерахувати афілійованим структурам у РФ і тимчасово окупованим районам Донбасу.

"Перемога у тендері сумнівної структури була скасована, а державі не завдано багатомільйонні збитки", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру 11 керівникам і ватажку терористичного угрупування так званої "ЛНР". Суд надав дозвіл на затримання підозрюваних.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП