ukenru
v-ukrayini-khochut-zbilshiti-kilkist-inspektoriv-u-mizhmiskikh-avtobusakh

В Україні хочуть збільшити кількість інспекторів у міжміських автобусах

 • 7678 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Мінінфраструктури планує суттєво збільшити кількість інспекторів на міжміських автобусних маршрутах для посилення безпеки пасажирських перевезень. Про це повідомив директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень Міністерства інфраструктури Віктор Сасін під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Вже сьогодні діють відповідні норми, які забороняють використовувати переобладнані транспортні засоби, так звані "Спринтери", які їздять. Тепер питання – у посиленні контролю. Є проблема в кількості інспекторів саме в "Укртрансбезпеці", вже є ініціативи й в міністерстві, щодо збільшення самого штату. Відповідні зміни вже підготували і найближчим часом будемо вносити на розгляд Кабінету міністрів", - зазначив чиновник.

За його словами, міністерство ініціює збільшення кількості інспекторів на 70%, а також збільшення відповідальності серед перевізників за порушення правил перевезень – аж до конфіскації транспортного засобу у випадку повторного правопорушення.

При цьому він додав, що наразі у штаті "Укртрансбезпеки" налічується 650 інспекторів.

Нагадаємо, у лютому Міністерство інфраструктури та Рада Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України визначили план дій для вирішення проблем у сфері перевезень на 2019 рік.

Українські Національні Новини

Суспільство