v-ukraini-zatverdyly-stratehiiu-menedzhmentu-systemy-viiskovoi-osvity

В Україні затвердили стратегію менеджменту системи військової освіти

 • 33918 переглядiв

Міністерство оборони України схвалило стратегію менеджменту системи військової освіти з метою впорядкування обов'язків і переходу до західної моделі керівництва, розроблену за участю партнерів з НАТО.

Міністерство оборони України затвердило стратегію менеджменту системи військової освіти.  Зміни полягають у розмежуванні зон відповідальності Міноборони, Генштабу ЗСУ та військових навчальних закладів, повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу відомства.  

Деталі 

Суть змін полягає у формуванні правового підґрунтя для упорядкування й розмежування зон відповідальності міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України та військових вишів. 

Зазначається, що нова стратегія дозволить зробити систему управління більш функціональною, а також відкриє  шлях західній моделі лідерства. 

Активну участь у її розробці брали партнери з держав-членів НАТО, вказали у відомстві.  Зокрема, радник високого рівня від Литовської Республіки генерал-майор (у відставці) Віталіюс Вайкшнорас, який свого часу брав участь у розробці аналогічного документа в Литві. 

Для нас важливо максимально синхронізувати зусилля в інтересах Збройних Сил України та інших складових сил оборони. В цьому нам активно сприяють партнери, тож вдячний нашим іноземним радникам з держав-членів Альянсу за досвід і фахову підтримку в підготовці Стратегії

 – зазначив перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Нагадаємо 

Міністр оборони Рустем Умєров підписав Наказ про затвердження Концепції військової кадрової політики до 2028 року. Документ визначає стратегічне бачення розвитку військової кадрової політики у сфері оборони впродовж наступних п’яти років — як під час дії воєнного стану, так і у мирний час.

Тетяна Краєвська

Економіка

    Популярні

    Новини по темі