v-ukraini-vidkliuchennia-svitla-mozhlyvi-prote-tsoho-roku-my-bilsh-zakhyshcheni-ppo-dyrektor-harantovanoho-pokuptsia

В Україні відключення світла можливі, проте цього року ми більш захищені ППО - директор "Гарантованого покупця"

 • 20193 переглядiв

В Україні можливі відключення світла, однак у разі негоди, технологічних порушень, обстрілів. Водночас цього року країна більше захищена силами протиповітрянної оборони. Про це повідомив в.о. директора ДП "Гарантований покупець" Артем Некрасов в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Давайте говорити об’єктивно, за оцінками голови Нафтогазу запаси газу України в другій половині жовтня перевищили 16 млрд кубічних метрів. На його думку, цього достатньо, щоб країна пережила цю зиму.  На складах ТЕС у нас сформований запас вугілля. Враховуючи досвід попереднього року також створений запас для ремонтів відповідного обладнання в разі їх пошкодження ракетними атаками

 - сказав Некрасов.

Також він зазначив, що зроблені графіки відключень світла зі справедливим розподілом, однак вони складені в межах підготовки поки про їх застосування мова не йде.

Якщо бути об’єктивними, то відключення можливі. Говоримо про це чесно та як воно є. Однак,  у разі негоди, технологічних порушень, внаслідок обстрілів, як у прифронтових регіонах, так й під час масових обстрілів та масштабних пошкоджень. Але цього року ми є більш захищеними з боку ППО 

- сказав Некрасов.

Він зазначив, що за цей рік багато, що змінилося.

"Якщо взяти нашу галузь, це відновлювальні джерела енергії, то багато бізнесів та комунальних установ за цей рік придбали не тільки генератори, але й встановили сонячні електростанції на дахах, які дають можливість закривати від 20 до 70% потреб закладів в електричній енергії", - розповів Некрасов.

Доповнення

 Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що цього року щільність протиповітряної оборони вища, росіянам буде набагато важче пошкодити та знищити підстанції та електростанції.

У Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України повідомляли, що українські об'єкти енергетичної інфраструктури отримали три рівні захисту можливих повітряних атак.

Анна Мурашко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні запровадять кейс-менеджмент у сфері соцпослуг

     • 16965 переглядiв

    Блокаду для вантажівок на кордоні з Польщею розширили

     • 18245 переглядiв

    Уламки дрона пошкодили лінію електропередачі на Вінниччині

     • 29882 переглядiв