v-ukraini-trymaiut-pid-kontrolem-vypadky-nelehalnoho-vykorystannia-zbroi-mvs

В Україні тримають під контролем випадки нелегального використання зброї - МВС

 • 29927 переглядiв

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив міністрам G7, що незаконний обіг зброї та незаконне використання зброї в Україні перебуває під контролем, наголосивши на заходах, зокрема, на законопроекті щодо покращення регулювання обігу вогнепальної зброї.

Голова МВС України Ігор Клименко на зустрічі з міністрами внутрішніх справ і безпеки "Великої сімки" в Японії поінформував колег про контроль за обігом зброї в країні. Про це повідомило МВС, передає УНН.

В країні війна, відповідно і зброї, вибухівки, боєприпасів у нелегальному обігу більшає. Але ми тримаємо під контролем будь-які випадки незаконного використання зброї та боєприпасів на території нашої держави. Ми також вживаємо заходів та забезпечуємо облік зброї, виданої на початку вторгнення. Зокрема, МВС розробило та подало на розгляд Верховної Ради проект, який дозволить вдосконалити порядок отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю. Також підтримуємо питання законодавчого врегулювання обігу цивільної вогнепальної зброї

- зазначив Ігор Клименко.

Також він наголосив на тому, що міжнародні партнери підтверджують відсутність фактів контрабанди зброї за межі України.

Нагадаємо

В червні цього року в Україні почав функціонувати Єдиний реєстр зброї. Він покликаний зробити зручним і доступним процес отримання дозволів на вогнепальну зброю та посилити контроль за її обігом.

За п’ять місяців роботи Єдиного реєстру зброї українці подали понад 128 тис. заяв на отримання різних видів дозволів на зброю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК відкрило реєстр декларацій

Ганна Оніщенко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Кривому Розі пролунали вибухи - ЗМІ

     • 28529 переглядiв