v-ukraini-sudytymut-dezertyra-yakyi-vtik-z-viiskovoi-chastyny-y-zukhvalo-zaklykav-dbr-yoho-spiimaty

В Україні судитимуть дезертира, який втік з військової частини й зухвало закликав ДБР його спіймати

 • 4036 переглядiв

ДБР завершило досудове розслідування щодо військовослужбовця, який втік з військової частини та записував зухвалі відеозвернення до правоохоронців. Чоловік перебуває під вартою, йому загрожує до 10 років ув'язнення.

В Україні судитимуть військовослужбовця, який втік з військової частини та насміхався з правоохоронців у соцмережах, закликаючи їх спіймати його. Про це розповіли у Державному бюро розслідувань, передає УНН

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо військовослужбовця, який кинув своїх побратимів та втік з розташування військової частини. Через соцмережі він провокував правоохоронців та закликав його спіймати. Обвинувальний акт скеровано до суду

- йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одягли кайданки на чоловіка та силоміць заштовхали в авто: ДБР взялось за розслідування дій працівників ТЦК і правоохоронців

Деталі 

У ДБР зазначили, що затриманий потрапив до армії, як мобілізований, але відслуживши невеликий проміжок часу в одній з військових частин Полтави вирішив, що цього достатньо та просто самовільно залишив розташування частини.

Після втечі з частини чоловік повернувся до  рідного для себе Харкова. Там він намагався всіляко дискредитувати правоохоронців, які його розшукували.

Зокрема, чоловік публікував відео з провокативними заявами, де пропонував ДБР його спіймати і навіть розповідав, що він переховується у Харкові.

За короткий проміжок часу місцеперебування втікача було встановлено, а він - затриманий. Нині чоловік продовжує перебувати під вартою.

- резюмували в ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР розслідує понад 110 кримінальних проваджень щодо зловживань воєнкомів

Доповнення 

Фігурант обвинувачується у самовільному залишенні військової частини в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 407 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 10 років.

Нагадаємо 

На Полтавщині за матеріалами СБУ перед судом постане провокатор, який перешкоджав законній діяльності військових. Зловмисником виявився колишній фітнес-тренер, який публічно підтримував кремлівські наративи про війну росії в Україні.

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Пункти незламності по Україні відкрили на майже 80%

     • 4016 переглядiв

    Фінляндія цього тижня може повністю закрити кордон із росією - ЗМІ

     • 4815 переглядiв