ukenru
v-ugandi-podolali-spalakh-likhomanki-ebola

В Уганді подолали спалах лихоманки Ебола

 • 15906 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Уганда стримала спалах лихоманки Ебола в західному окрузі Касесе. Про це в п'ятницю йдеться в спільній заяві Міністерства охорони здоров'я країни і Всесвітньої організації охорони здоров'я, передає УНН із посиланням на "Сіньхуа".

"Всі люди, які контактували з підтвердженими випадками в четвер, завершили обов'язковий 21-денний термін спостереження без розвитку будь-яких ознак або симптомів захворювання", - йдеться у повідомленні.

"В даний час ніхто не знаходиться на періодичній перевірці, що означає, що передача Ебола в районі Касесе була ефективно перервана механізмом реагування на хворобу в країні", - йдеться в заяві.

Згідно із заявою, міністерство зміцнило свої зусилля з виявлення вторгнення вірусу Ебола в країну.

"З урахуванням зростаючого числа підтверджених випадків захворювання в Демократичній Республіці Конго (ДРК), Уганда, як і раніше, знаходиться в стані підвищеної готовності. Всім мандрівникам рекомендується дотримуватися всіх заходів профілактики Ебола, рекомендовані органами охорони здоров'я", - наголошується в спільній заяві.

Нагадаємо, що спалах Ебола в Уганді було підтверджено 11 червня після того, як п'ятирічний хлопчик, який повернувся з поїздки в сусідню ДРК, дав позитивний результат на хворобу.

З моменту спалаху було підтверджено три випадки захворювання, включаючи індексний випадок. Всі троє загинули.

Українські Національні Новини

Здоров'я