v-turechchyny-nemaie-myrnoho-planu-lyshe-ideia-nalahodyty-komunikatsiiu-cherez-poserednytstvo-ankary

В Туреччини немає “мирного плану”, лише ідея налагодити комунікацію через посередництво Анкари - посол

 • 62380 переглядiв

Туреччина не має "мирного плану", а лише ідею налагодити комунікацію через посередництво Анкари в російсько-українському конфлікті, за словами посла України в Туреччині, який пояснив, що роль Туреччини залишається посередником, а не індивідуальною ініціативою чи "мирним планом", як це зображують російські ЗМІ.

Традиційна роль Туреччини як посередника залишається стабільною, проте в даному контексті мова не йде про окремі ініціативи чи "мирні плани", які росЗМІ намагаються просувати.

Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний посол України в Туреччині Василь Боднар під час брифінгу, передає УНН.

І ми отримуємо дуже розбіжні сигнали з боку країни-агресора. Одразу після зустрічі був сигнал від пєскова про те, що Туреччина не може бути медіатором, цього тижня вже виникли пропозиції про те, що приймають "мирний план", який пропонує міністр закордонних справ Туреччини Фідан. Хоча насправді ніяких "мирних планів" немає. Є просто ідеї, щоб налагодити комунікацію через посередництво Анкари

- сказав Бондар.

Він підкреслив, що питання українсько-російського конфлікту завжди є ключовою темою обговорення у діалозі між Ердоганом та путіним. Туреччина активно пропонує свої послуги як медіатор у цій ситуації.

Нагадаємо

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у середу російському президенту володимиру путіну, що Анкара може допомогти припинити війну рф проти України, але прессекретар путіна заявив, що Ердоган не може відігравати роль посередника.

Ірина Колеснік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    5 дітей стали жертвами ракетної атаки рф на Київ - мер

     • 51482 переглядiв