v-tsomu-rotsi-posyliuietsia-kryminalna-vidpovidalnist-za-kontrabandu-pidaktsyznykh-tovariv-shcho-vidomo

В цьому році посилюється кримінальна відповідальність за контрабанду підакцизних товарів: що відомо

 • 43479 переглядiв

З сьогоднішнього дня в Україні запроваджується кримінальна відповідальність за контрабанду підакцизних товарів, яка передбачатиме штрафи та тюремні строки. З 1 липня буде встановлена відповідальність за товарну контрабанду та контрабанду культурних цінностей та зброї. Про це йдеться в законі №3513-IX, повідомляє УНН.

Деталі

Законом запроваджується з 1 січня кримінальна відповідальність за контрабанду підакцизних товарів вартістю від 1,136 до 2,271 млн гривень. За таку контрабанду запроваджуються штрафи від 340 тис. до 680 тис. гривень або позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

За контрабанду підакцизних товарів вартістю понад 2,271 млн гривень штрафи складатимуть від 1,275 млн гривень до 2,04 млн гривень або позбавленням волі на строк від шести до одинадцяти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Також з 1 липня буде запроваджена кримінальна відповідальність за товарну контрабанду. Якщо вартість контрабандних товарів складає від 7,57 до 15,14 млн гривень, то передбачається штраф від 170 тис. до 425 тис. гривень. 

Контрабанда вартістю понад 15,14 млн гривень каратиметься штрафом у розмірі від 850 тис. до 1,275 тис. гривень, або позбавленням волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади.

Встановлюється відповідальність і за контрабанду культурних цінностей та зброї, яка передбачатиме покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

За законом, досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами контрабанди будуть проводити детективи Бюро економічної безпеки.

Нагадаємо

28 грудня Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №5420 щодо криміналізації контрабанди.

Павло Башинський

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Миколаєві - прильоти: перебувайте в укриттях

     • 32957 переглядiв

    Як цього року зміниться мінімальна заробітна плата

     • 29813 переглядiв

    Формулу миру підтримало 80 країн світу - Зеленський

     • 39137 переглядiв