v-ssha-znizhuyetsya-pidtrimka-ukrayini-na-tli-maybutnikh-listopadovikh-viboriv-ta-ekonomichnikh-problem-wsj

В США знижується підтримка України на тлі майбутніх листопадових виборів та економічних проблем – WSJ

 • 280698 переглядiв

Деталі

За інформацією газети, питання розставлення пріоритетів виникає в міру того, як Україна продовжує просуватися на схід, захопивши близько 3 500 квадратних миль територій на північному сході Харківської області, в рамках успішного наступу на початку вересня.

Як зазначає видання, варто віддати належне військовій допомозі США, зокрема реактивним установкам HIMARS, які принесли успіх українській армії.

Незважаючи на це, кількість критиків щодо подальшої допомоги Україні в Конгресі зростає. Цьому сприяють прийдешні листопадові вибори. The Wall Street Journal додає, що США акцентують увагу на тому, що на допомогу Україні вже спрямовано колосальні кошти — мільярди доларів.

Крім того, перед Вашингтоном стоять серйозні економічні проблеми, які необхідно вирішити насамперед. Зокрема, це стосується серйозної інфляції. На думку скептиків, кошти, виділені на підтримку України, могли б стати в нагоді під час вирішення вищезазначених питань.

Газета вважає, що в січні республіканці напевно становитимуть помітну більшість у Конгресі, і питання допомоги Україні може виглядати вже зовсім інакше.

Додамо

16 вересня стало відомо, що президент США Джо Байден розпорядився надати Україні нову військову допомогу на 600 млн доларів.

До пакета військової допомоги увійдуть боєприпаси для HIMARS, системи нічного бачення, обладнання для розмінування та інші "подарунки" для ворога.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Над Миколаєвом збили іранський дрон "Shahed-136"

     • 213551 переглядiв

    В Італії проходять дострокові загальні вибори: прогнози

     • 186462 переглядiв