ukenru
v-seuli-zaproponuvali-provesti-noviy-samit-lideriv-pivdennoyi-koreyi-i-kndr-v-kintsi-kvitnya

В Сеулі запропонували провести новий саміт лідерів Південної Кореї і КНДР в кінці квітня

 • 10101 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Південна Корея розглядає можливість проведення саміту лідера країни Мун Чже Іна і голови Держради КНДР Кім Чен Ина в кінці квітня. Про це повідомляє в середу газета The Chosun Ilbo з посиланням на джерело в адміністрації президента, передає УНН.

"27 квітня виповниться рівно рік з моменту проведення першого саміту Мун Чже Іна і Кім Чен Ина, і було б символічно, якби два лідера зустрілися знову і підвели підсумки цього періоду", - наводить видання слова джерела.

Газета також зазначає, що Мун Чже Ін в ході дводенного візиту до США, що починається 10 квітня, може запропонувати президенту США Дональда Трампа провести нову зустріч з Кім Чен Ином в пункті Пханмунджом на кордоні Республіки Корея і КНДР в травні.

За даними видання, в ході нинішнього саміту з Трампом Мун Чже Ін також може запропонувати йому нову стратегію вирішення ядерної проблеми КНДР, відповідно до якої Пхеньян повинен спочатку демонтувати ядерний комплекс в Йонбені, після чого США послаблять антісеверокорейскіе санкції.

Нагадаємо, перший в історії саміт лідерів США і КНДР відбувся 12 червня 2018 року в Сінгапурі. За його підсумками президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин прийняли спільну заяву. У ньому Пхеньян оголосив про принципову готовність до повної денуклеаризації, а Сполучені Штати зобов'язалися у відповідь надати КНДР гарантії безпеки.

З того часу у переговорах щодо ядерного роззброєння Північної Кореї не було відчутного прогресу. Вашингтон хоче, щоб КНДР надала чіткий звіт щодо власних ядерних і ракетних потужностей, які, згідно з потенційною угодою, мають бути оглянуті і демонтовані.

Після цього, 27-28 лютого в Ханої відбувся другий саміт США і КНДР, за підсумками якого сторонам не вдалося прийти до домовленостей. Після кількох зустрічей, в тому числі сам на сам, Трамп і Кім Чен Ин не стали підписувати спільний документ.

Українські Національні Новини

Політика