v-serbskomu-belhradi-zatrymaly-38-uchasnykiv-protestiv-cherez-zavorushennia-poraneni-ponad-30-politseiskykh

В сербському белграді затримали 38 учасників протестів: через заворушення поранені понад 30 поліцейських

 • 29038 переглядiв

38 заарештованих і понад 30 поліцейських отримали поранення під час заворушень у Белград.

Поліція заарештувала 38 учасників заворушень, які відбулись напередодні під час акції протесту і спроби прорватися до мерії Белграду, столиці Сербії. Про це повідомлять місцеві ЗМІ із посиланням на прем'єр-міністра країни Ану Брнабич, інформує УНН.

Деталі

За словами Брнабич,  унаслідок протестів було затримано 38 осіб, понад 30 поліцейських дістали поранення.

Також прем'єр-міністр країни заявила, що російські спецслужби "надали інформацію" про можливі інциденти на акції протесту в Белграді.  При цьому вона звинуватила опозиційну коаліцію "Сербія проти насильства" у спробі "насильно дестабілізувати державу".

Вона також заявила, що напередодні виборів "попереджала про наміри опозиції".

"По-перше, дані нам у такий спосіб передала російська служба безпеки. Коли я особисто поділилася ними з деякими послами, вони звинуватили нас у поширенні дезінформації, неправди, у тому, що ми довіряємо російській службі і що все це нісенітниця", – сказала Брнабич.

Нагадаємо

На позачергових парламентських виборах, які відбулися минулої неділі Сербська прогресивна партія президента Александера Вучича набрала майже 47% голосів. Однак, опозиційні партії звинувачують владу у масових фальсифікаціях.  

24 грудня тисячі людей зібралися в центрі Белграду на антиурядову акцію протесту, вимагаючи скасування парламентських виборів, що відбулися тиждень тому. Учасники акції протесту намагалися потрапити до мерії Белграду. Поліція застосувала сльозогінний газ.

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Під Бердянськом пролунали вибухи - голова МВА

     • 114340 переглядiв