v-rosiyi-na-virobnitstvi-yadernogo-paliva-rozgermetizuvavsya-balon-z-uranom

В росії на виробництві ядерного палива розгерметизувався балон з ураном

 • 481845 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. На уральському електрохімічному комбінаті у свердловській області в цеху збагачення урану розгерметизувався балон зі збідненим гексафторидом урану. Повідомляють про загибель однієї людини, персонал цеху евакуйовано, пише УНН з посиланням на "Радіо свобода".

Деталі

Розгерметизація балона об'ємом один кубометр зі збідненим гексафторидом урану на уральському електрохімічному комбінаті в цеху № 53, сталася 14 липня о 9:13 ранку за місцевим часом (7:13 за москвою). У держкорпорації "росатом", якій належить завод, стверджують, що інцидент локалізовано і він не створює ризиків для населення. Проводиться санітарна обробка цеху. росЗМІ повідомляють про одного загиблого, не вказуючи його імені та посади.

Змі зазначають, що інцидент стався під час перезаряджання ємності. Унаслідок події загинув 65-річний співробітник підприємства - він отримав травму голови, не сумісну з життям.

"росатом" називає цю людину "постраждалою", не підтверджуючи інформацію про її смерть.

Очільник новоуральська, де розташований завод, в'ячеслав тюменцев закликав жителів міста "не піддаватися паніці" і "не поширювати повідомлення через месенджери".

Незалежні джерела про викид радіації наразі не повідомляли. Гексафторид урану використовують з метою збагачення урану для розділення його ізотопів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У москві "пекельна" аварія – самоскид врізався у вантажівку

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Є країни, які готові надати Україні винищувачі F-16 - Кулеба

     • 544008 переглядiв