ukenru
v-radi-zareyestrovano-zakonproekt-pro-stvorennya-natsorganu-intelektualnoyi-vlasnosti

В Раді зареєстровано законпроект про створення нацоргану інтелектуальної власності

 • 11262 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. В Раді з’явився текст проекту закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення національного органу інтелектуальної власності", передає УНН з посиланням на сайт парламенту.

Проект Закону, зареєстрованого 10 жовтня, має номер №2255. Закон спрямований на створення оптимальної, якісної та ефективної державної системи правової охорони інтелектуальної власності, - йдеться в пояснювальній записці до нього. Там же зазначається, що документ передбачає створення Національного органу інтелектуальної власності України (НОІВ) як державної організації.

НОІВ буде створена на базі експертного закладу "Український інститут інтелектуальної власності" та належатиме до сфери управління Мінекономіки. Таким чином міністерство реалізовуватиме держполітику у сфері, а новостворений орган нестиме владні повноваження.

Зазначений підхід щодо запровадження дворівневої структури державної системи правової охорони інтелектуальної власності розроблено з урахуванням передового досвіду іноземних держав (зокрема, Німеччини, Японії, Польщі, Естонії, Грузії, Данії, Сінгапуру, Фінляндії, Південної Кореї, Франції).

Ініціаторами проекту виступили 9 народних депутатів від фракцій "Слуга народу", "Європейська солідарність" та "Батьківщина".

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в цілому проект закону №1062 про внесення змін щодо удосконаленню охорони прав на компонування напівпровідникових виробів. Відповідне рішення підтримали 236 народних депутатів.

Українські Національні Новини

Суспільство