ukenru
v-polschi-pratsevlashtovano-430-tisyach-ukrayinskikh-bizhentsiv-46-gromadyan-mayut-vischu-osvitu

У Польщі працевлаштувалися дві третини працездатних українських переселенців

 • 257365 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. З початку повномасштабного вторгнення рф 430 тис. українців отримали роботу в сусідній Польщі. Такі висновки зробили фахівці Східноєвропейських студій Варшавського університету і фонду підтримки мігрантів на ринку праці EWL, повідомляє УНН з посиланням на Рolskie radio.

Цитата

«З 24 лютого в Польщі працевлаштовано 430 тисяч українців, тобто дві третини біженців працездатного віку, які отримали в Польщі тимчасовий захист. Якщо говоримо про найсвіжіше дослідження, вражає те, що мігранти вчать польську та німецьку мови. Зрештою, українцям легко їх вивчати», - наголосив директор Центру Східноєвропейських досліджень Варшавського університету Ян Маліцький.

Деталі

У свою чергу, Міхаліна Сєлевич з агенції працевлаштування українців додала, що польський ринок праці є відкритим до українців, адже пропонує майже 160 тисяч вакансій, які адаптовані до потреб працівників з України.

«Ми маємо справу з фірмами, які запровадили охорону праці українською мовою, запровадили медогляди для працівників, аби українські керівники працювали в закладах праці і були свого роду зв’язковими між польськими та українськими працівниками. Тож як польські працедавці, ми зробили багато, щоб полегшити інтеграцію українського працівника», - сказала вона.

За даними опитувань, 46% громадян України, які мають вищу освіту, знайшли роботу у Польщі, але більшість виконують роботу, яка є нижчою від їх кваліфікації.

Доповнення 

На початок серпня 390 тис. українців, які виїхали в Польщу через повномасштабне вторгнення, влаштувалися на роботу.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном