ukenru
v-parizhi-z-1-lipnya-zaboronyat-dizelni-avtomobili-starshe-2006-roku

В Парижі з 1 липня заборонять дизельні автомобілі старше 2006 року

 • 16037 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Влада Парижу вводить заборону на пересування транспорту низького екологічного класу, включаючи дизельні легкові автомобілі, зареєстровані до 1 січня 2006 року. Про це повідомляє в п'ятницю газета Le Parisien, передає УНН.

Міра пошириться на всі машини, що потрапляють під категорію CritAir 4 - одного з семи існуючих у Франції екологічних класів. Як правило це легкові машини і фургони, випущені до 2006 року, що відповідають нормам "Євро-3". Крім того, мова йде про моторолери і скутери старше 2005 року і дизельних вантажівках, випущених з 2006-го по 2009 роки, що відповідають нормам "Євро-4".

Для легкових машин заборона буде діяти тільки в будні дні. Вантажним же автомобілям масою понад 3,5 тонни і автобусам відповідного екологічного класу або нижче в будь-який день можна заїжджати в межі бульвару Періферік, що виконує роль кільцевої дороги навколо міста. На сам бульвар обмеження не поширюється. Штраф за недотримання правил складе 135 євро для вантажних авто і 68 євро для легкових і скутерів.

Газета наводить дані аналітичної компанії AAAData, згідно з якими, в Парижі і департаментах, що входять в столичний регіон Іль-де-Франс, зареєстровано понад 2,7 млн ​​машин класу CritAir 4, CritAir 5, а також що не володіють віньєткою в силу давньої дати випуску.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що влада Берліна готується обмежити рух дизельних машин в місті.

Українські Національні Новини

Новини Світу