ukenru
v-op-zayavili-scho-ukrayina-v-oae-pidpisala-ugod-na-sumu-vid-3-mlrd-dolariv

В ОП заявили, що Україна в ОАЕ підписала угод на суму "від 3 млрд доларів"

 • 17097 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Українська делегація під головуванням Президента України Володимира Зеленського підписала в ОАЕ меморандуми та контракти обсягом "від 3 мільярдів доларів". Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ОПУ.

Цитата:

“У межах офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського в Об’єднані Арабські Емірати українська делегація підписала низку меморандумів та контрактів на загальну суму від 3 млрд дол. США”, — йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що зокрема, були підписані меморандуми про взаєморозуміння між Фондом державного майна України та державним інвестиційним фондом Mubadala уряду Абу-Дабі. Вони, як вказано, спрямовані на поглиблення співпраці в межах опрацювання перспективних інвестиційних проектів та участі еміратської сторони у програмі приватизації державної власності в Україні.

Також повідомляється, що Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум з компанією Intelmax Management Consulting, який, як зазначається, передбачає співпрацю щодо створення платформи для обміну інтелектуальною власністю на основі блокчейну Fantom, який "забезпечить підвищену безпеку та прозорість". Планується також впровадження блокчейн-технологій у державні процеси та послуги, додали в ОП.

Також були підписані документи у галузі оборони, у межах яких, зокрема, обговорювалася можливість побудови спільних заводів за межами України, зазначили в ОП.

Окрім того вказано, що підписано меморандум в аграрній сфері, який передбачає створення агрохабу і трейдингової компанії "з метою забезпечення продовольчої безпеки".

Також вказано, що розглядається можливість започаткування "українського суверенного фонду" для спільних інвестицій.

“Поряд з цим 18 українських приватних компаній, серед яких "Інтерпайп“, Dragon Capital, ДТЕК, Unit City, EastOne, UMG, Ufuture, Fortior, підписали меморандуми з державним інвестфондом Mubadala”, — йдеться в повідомленні.

Додамо, конкретні суми за меморандумами та контрактами не вказані.

Доповнення

13 лютого Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою з українською делегацією прибули в Об’єднані Арабські Емірати.

Повідомлялося, що у межах візиту української делегації державний концерн “Укроборонпром” підписав угоди та договори з компаніями ОАЕ щодо співробітництва на понад 1 млрд дол. США.

Українські Національні Новини

Політика