ukenru
v-oon-zafiksuvali-ponad-160-zhertv-porushen-prav-lyudini-u-krimu

В ООН зафіксували понад 160 жертв порушень прав людини у Криму

 • 9591 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Упродовж 10 місяців - з 13 вересня 2017 року до 30 червня 2018 року - органи влади Російської Федерації як окупаційної держави, як і раніше, не гарантували і не захищали належним чином права людини у Криму. Про це йдеться у тематичній доповіді моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, передає кореспондент УНН.

"Упродовж звітного періоду УВКПЛ задокументувало 81 випадок з переконливими твердженнями про порушення прав людини, жертвами яких стали 167 осіб, зокрема 34 жінки та 72 представники національних меншин. 62 із цих задокументованих випадків мали місце у звітному періоді", - йдеться у доповіді.

Так, зазначається, що висновки УВКПЛ підтверджують, що органи влади Російської Федерації як окупаційної держави, як і раніше, не гарантували і не захищали належним чином широке коло прав людини у Криму. Всупереч своєму зобов’язанню дотримуватися законів окупованої території, Російська Федерація продовжила застосовувати у Криму своє законодавство, зокрема провела у Криму 18 березня 2018 року вибори Президента Російської Федерації, вказано у звіті.

Нагадаємо, Україна закликала світ посилити тиск на Росію через репресії в Криму.

Українські Національні Новини

Політика