ukenru
v-okupovanomu-krimu-viyavili-18-mertvikh-delfiniv

В окупованому Криму виявили 18 мертвих дельфінів

 • 10118 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Під окупованим Севастополем, в прибережній пляжній зоні жителі селища Кача виявили 18 мертвих дельфінів. Про це УНН повідомляє з посиланням на "Севастопольську газету".

"Ми часто прогулюємося берегом моря від Качи до Німецької балки, і бачимо, що з якоїсь причини на цій ділянці виявилися викинутими на берег 18 дельфінів, 15 з яких - дитинчата. При найближчому розгляді видно, що тіла тварин немов посічені ножем. Спочатку ми вирішили, що дельфіни потрапили під гвинти якогось судна, так і раніше траплялося. Потім ми зрозуміли, що на цей раз причина інша", - розповідає мешканка Качи Ірина.

Місцеві жителі вважають, що причиною масової загибелі дельфінів стала недавно встановлена в двох кілометрах від берега устрична-мідійного ферма, яка виявилася на шляху традиційної міграції дельфінів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції масово гинуть дельфіни

Місцеві жителі хочуть, щоб до них приїхали біологи і спростували їх припущення щодо устрично-мідійної ферми.

У виданні додали, що жителі селища обурені тим, що качинський муніципалітет не вживає ніяких заходів, щоб прибрати розкладаючі туші дельфінів з пляжу. На думку місцевих жителів, вони вважають, що муніципали чекають великого шторму, щоб мертвих дельфінів змило в море.

Як пояснила заступник директора "Центр вивчення, порятунку і реабілітації морських ссавців "Безтурботне море" Анастасія Постнікова, їм вже повідомляли про даний факт. Але йшлося тільки про 11 загиблих дельфінів.

"Зараз сезон, коли ставлять риболовні сіті, і дельфіни часто туди запливають. Наш найменший вид дельфінів - морська свиня - азовка - якраз найчастіше плутається в мережах. І саме їх часто приймають за дельфіняток. Швидше за все, вони померли в морі і трупи вимило черговим штормом", - сказала Постнікова.

За її словами, центр не утилізує мертвих тварин.

У той же час, власник мідійної ферми в морі біля Качи Сергій Татко повністю заперечує причетність свого підприємства до того, що трапилося. За його словами, такого роду ферми не споряджені ніякими тенетами, тросами і тим більше металевими деталями.

"Мідійна ферма - це конструкція, яка утримує канати і "панчохи", поранитися про які неможливо. Такі ферми не є перешкодою для проходження риб і морських ссавців. Навпаки, вони створюють певну екосистему, де любить ховатися камбала, оселедець. Але подряпатися у нас не має про що! До того ж тіла дельфінів знаходяться зовсім не в районі нашої ферми", - стверджує Татко.

На його думку, винуватцями загибелі дельфінів можуть бути рибалки, вони як раз зараз розставляють свої мережі. Є у Татко інша версія, пов'язана з військовими навчаннями, які зараз йдуть десь в цьому районі.

Нагадаємо, недалеко від Євпаторії, на узбережжі моря було знайдено 16 мертвих дельфінів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП