ukenru
v-okupovanomu-krimu-prodovzhuyut-prikhovanu-primusovu-mobilizatsiyu-v-armiyu-rf-pravozakhisniki

В окупованому Криму продовжують приховану примусову мобілізацію в армію рф - правозахисники

 • 185245 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. В окупованому Криму до віськових комісаріатів надійшло неофіційне роспорядження продовжувати мобілізацію. Про це повідомив Голова Правління КримSOS Олексій Тільненко, передає УНН.

Деталі

«Нам стало відомо, що в окупованому Криму до віськових комісаріатів надійшло неофіційне роспорядження мобілізувати ще щонайменше 2500 людей. Попри заяви окупаційного «уряду» півострову про виконання плану, примусова мобілізація продовжується», — розповів Олексій Тільненко.

Правозахисники нагадали, що окупанти продовжували роздавати повістки жителям Криму, попри заяви про припинення мобілізації на півострові. Більше того, мобілізованих жителів окупованого Криму відправляють для участі в бойових діях на Херсонському напрямку без проходження військової підготовки.

Призов мешканців окупованих територій до лав окупаційної армії заборонений ст. 51 IV Женевської конвенції та є воєнним злочином. Окремим воєнним злочином є примушування громадян України до участі у бойових діях проти власної держави.

Для тих кримчан, які хочуть уникнути мобілізації — Прокуратура АР Крим та міста Севастополя відкрила «гарячу лінію». Звернення приймають у Telegram, Viber, WhatsАpp і Signal за номером +38 (096) 700 16 00.

Українські Національні Новини

Суспільство