v-ofisi-ombudsmana-rozpovily-pro-dosiahnennia-ta-nedoliky-veteranskoi-polityky

В Офісі Омбудсмана розповіли про досягнення та недоліки ветеранської політики

 • 25779 переглядiв

Про досягнення та недоліки ветеранської політики в Україні, наголосивши на нагальній потребі імплементації принципів ветеранського законодавства, розповів Олександр Кононенко, представник Офісу Омбудсмана, під час комітетських слухань на тему: "Державний пріоритет - ветеранська політика як складова частина державної оборонної стратегії".

Про напрацювання та упущення у ветеранській політиці в Україні розповів Представник Офісу омбудсмена Олександр Кононенко під час комітетських слухань "Пріоритет держави — ветеранська політика як частина оборонної стратегії держави". Він зазначив, що досі існує гостра потреба в реалізації низки засад щодо ветеранського закону. Про перебіг засідання розповів Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Розробка Мінветеранів законопроєкту "Про основні засади ветеранської політики в Україні" триває вже більше року, і досі немає визначеного формулювання — хто ж такі ветерани війни: усі захисники та захисниці або ті, хто мають бойовій досвід тощо.

– написав Лубінець.

Деталі

Лубінець висловив сподіванння, що керівництво Міністерства у справах ветеранів України врахує усі зауваження громадськості, зробить роботу над помилками попередників, і надалі ефективно реалізовуватиме основні засади ветеранської політики.

Водночас Уповноважений Верховної ради з прав людини відзначив, що є у питаннях ветеранів й позитивні зрушення.

Його Представник із прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони Олександр Кононенко під час свого виступу на комітеті поділився результатами роботи "єдиного вікна" в регіональних центрах надання адміністративних послуг. Через цей сервіс ветерани війни та члени їхніх родин можуть отримати відповідні консультації та подати без затримки пакети документів.

У ЦНАПах створять "Єдине вікно" для ветеранів та їхніх родин - Мінветеранів13.03.24, 11:44

Лубінець розраховує, що у найближчому майбутньому  відповідні державні органи зможуть досягти розширення спектра адмінпослуг, що надають ЦНАПи ветеранам війни та членам їхніх родин.

Тетяна Салганік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    росія розгорне ЗРК "Панцир" для захисту нафтогазових об'єктів

     • 21030 переглядiв