ukenru
v-odeskiy-oblasti-u-pyatokh-lyudey-zapidozrili-sibirku

В Одеській області у п’ятьох людей запідозрили "сибірку"

 • 25104 переглядiв

ОДЕСА-КИЇВ. 2 жовтня. УНН. В Одеській області було госпіталізовано п’ятьох осіб з попереднім діагнозом "сибірська язва". Про це УНН повідомили у поліції.

Подія сталася в Саратському районі області. Відомо, що п’ятеро мешканців села Міняйлівка в середині минулого місяця зарізали корову та споживали її м’ясо. Після чого звернулися до лікарні через погане самопочуття.

Наразі проводяться додаткові лабораторні дослідження. Однак, рештки м’яса тварини та морозильна камера, у якій вони зберігалися, були спалені. А на в’їздах та виїздах із села встановили блокпости, щоб не допустити розповсюдження смертельно небезпечної хвороби.

Сибірська виразка – гостре зоонозне інфекційне захворювання, яке властиве тваринам, проте здатне вражати й людей. У людей захворювання протікає з ураженням шкіри, утворенням специфічного карбункула, підвищенням температури та загальною інтоксикацією організму. Спори інфекції можуть зберігатися в землі до 100 років. Тваринам передаються через траву, якою ті харчуються. Серед людей в "зону ризику" потрапляють особи, які працюють з м'ясом, тваринами або в лабораторіях. На перших стадіях захворювання можна вилікувати антибіотиками.

Зазначимо, що випадок "сибірки" фіксували в Україні минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Киргизстані госпіталізували 12 осіб з підозрою на сибірку

Нагадаємо, в одній зі шкіл Одеської області учні захворіли на вірусний гепатит.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП