v-odeskiy-oblasti-demontuvali-pamyatnik-karlu-marksu

В Одеській області демонтували пам'ятник Карлу Марксу

 • 186555 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. У місті Арциз (Одеська область) демонтували пам'ятник Карлу Марксу. Про це повідомляє пресслужба міськради, передає УНН.

Деталі

Монумент розташовувався перед будівлею Арцизької міської ради. Як зазначається, його перенесуть до музею.

"Така сама доля чекає й на пам’ятник К. Марксу в с. Холмське", - йдеться в повідомленні.

На виконання листа від Болградської районної державної ради та рекомендації від Уповноваженого із захисту державної мови щодо необхідності перейменування назв географічних об’єктів, об’єктів топоніміки населених пунктів, які пов’язані з державою-агресором чи історією російської імперії чи срср, 12 серпня, під час засідання чергової сесії, депутати одноголосно підтримали рішення щодо перейменування вулиць та провулків в населених пунктах Арцизької міської територіальної громади та усунення з публічного простору 3 пам'ятників з подальшою передачею їх до музею та релігійної організації. Це: пам’ятник Дмітрію Донському та двом монахам: Ослябя та Пєрєсвету — перенесення на територію храмового комплексу; пам’ятник Карлу Марксу у м. Арциз та с. Холмське — перенесення до музею.

Крім того, міськрада вирішила внести зміни до напису на Монументі загиблим Воїнам: "змінити дату з 1941-1945 рр. на 1939-1945 роки, а також змінити підпис з "Никто не забыт, ничто не забыто" - на "Ніколи знову".

Нагадаємо 

Київська міська рада перейменувала 95 вулиць, провулків і площ, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Зокрема, вулиця Карла Маркса стала – вулицею Гуцульською.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Одеській області демонтували пам'ятник Карлу Марксу

     • 186555 переглядiв

    білорусь продовжила військові навчання - моніторингова група

     • 138572 переглядiв

    Авіація ЗСУ завдала 15 ударів по розташуванню ворога

     • 117721 переглядiв

    Зеленський провів перемовини з президентом Фінляндії

     • 181567 переглядiв

    Польща купить у Південної Кореї 48 винищувачів FA-50

     • 166639 переглядiв