v-minoborony-ukrainy-ta-zsu-zaprovadyly-vzhe-280-standartiv-nato

В Міноборони України та ЗСУ запровадили вже 280 стандартів НАТО

 • 28806 переглядiв

Міністерство оборони і Збройні сили України впровадили чотири нових стандарти НАТО, зосередившись на тактиці дій у міських умовах, повітряно-десантних операціях, наземних тактичних операціях і повітряно-космічних операціях, загалом прийнявши на сьогодні 280 стандартів НАТО.

Протягом жовтня-листопада 2023 року в Міністерстві оборони та Збройних Силах України запроваджено ще чотири стандарти НАТО. Про це заявили в Міністерстві оборони України, передає УНН.

Деталі 

Серед запроваджених цього місяця стандартів НАТО:

- Освіта та підготовка з проведення операцій в урбанізованому середовищі (здійснення стандартизованої підготовки під час підготовки до ведення бойових дій у великих населених пунктах)

 - Тактика, методи та процедури повітрянодесантних операцій НАТО (забезпечення командирів та їх штабів керівництвом щодо планування, координації та виконання повітрянодесантних операцій)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та США домовились про розширений моніторинг військової допомоги

- Проведення сухопутних тактичних дій (забезпечення керівництвом щодо планування та виконання заходів і завдань зі стабілізації обстановки, які можуть виникати в рамках будь-якої операції та в межах будь-якої кампанії)

- Повітряні та космічні операції (стосується спільної доктрини, на основі якої можуть бути сформульовані стандартні процедури застосування спроможностей щодо дій в аерокосмічному просторі під час об’єднаних операцій).

Загалом в Міністерстві оборони та ЗСУ наразі запроваджено 280 стандартів НАТО: 

  • 174 – в рамках Цілей партнерства Україна-НАТО (першочергові стандарти НАТО)
  • 106 – так званих «ініціативних», що впроваджуються Україною поза Цілями партнерства

Доповнення 

Загалом в Альянсі існує 1135 стандартів - тобто, в Міноборони та ЗСУ вже запроваджено чверть від загальної кількості (24,6%). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКраїни Заходу обговорюють навчання військових ЗСУ в роботі із новою зброєю зразка НАТО - Bloomberg

Тоді, як в лютому 2023 року налічувалося лише 77 стандартів, запроваджених в рамках Цілей партнерства, але повномасштабна війна не зупинила процесу інтеграції України в Північноатлантичний простір. 

Запровадження стандартів НАТО у складові сектору безпеки та оборони - пріоритетне завдання для України на шляху до членства в НАТО

 - наголосили в Міноборони.

Нагадаємо

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що ситуація на фронті в Україні надзвичайно складна, особливо на сході. І попри те, що лінія фронту суттєво не зсунулася, українці змогли завдати російським загарбникам великих втрат, як в особовому складі, так і в зниженні бойових можливостей.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Міноборони України та ЗСУ запровадили вже 280 стандартів НАТО

     • 28806 переглядiв

    Повноваження ФГВФО мають бути переглянуті – юрист

     • 213736 переглядiв

    Відновити світло на Одещині заважають дерева - ДТЕК

     • 26875 переглядiв