v-lytvi-vystupaiut-za-posylennia-kontroliu-nad-inozemtsiamy

В Литві виступають за посилення контролю над іноземцями

 • 32721 переглядiв

Керівник Департаменту міграції Литви закликає до посилення контролю за в'їздом і перебуванням іноземців, посилаючись на національну безпеку.

Литва повинна посилити процедуру в'їзду та проживання в країні іноземців. Про це заявила голова Департаменту міграції Литви (ДМ) Евеліна Гудзінскайте, пише Delfi, повідомляє УНН

Деталі

За словами Гудзінскайте, ймовірно, 20-30 відсотків іноземців-працівників, які приїжджають до Литви протягом року, використовують дозвіл на тимчасове проживання як прикриття. Тому, зазначає глава відомства, враховуючи геополітичний контекст і з метою забезпечення національної безпеки, Литва повинна посилити процедуру в'їзду та проживання в країні іноземців.

 Заходи контролю (щодо іноземців - ред.)  необхідно посилити, бо це можуть бути як економічні мігранти, так і зловмисні іноземці, яким просто необхідно якось фізично потрапити до Європи. Тому посилення контролю дасть нам більше інструментів для контролю прибуття справжніх працівників

- сказала Гудзінскайте.

Вона нагадала, що у 2021 року була криза мігрантів, 2022 року - війна в Україні. На тлі всього цього активізувалася міграція, зокрема, з білорусі.

"Просто ми зараз живемо в умовах війни, і суспільство дуже чутливе до питання загроз. Департаменту доводиться перевіряти іноземців щодо загроз, цього року ухвалено закон про обмеження. З грудня 2022 року ми використовуємо спеціальну анкету для громадян білорусі та рф", – розповіла чиновниця. 

Як зазначається, МВС країни доручило департаменту державної безпеки перевірити понад 750 іноземців, які отримали литовське громадянство як виняток. 

"Якщо ми отримаємо висновок про те, що та чи інша людина становить загрозу національній безпеці держави або підтримує ворожий до Литви режим, департамент міграції почне процедуру позбавлення громадянства", - вказала Гудзінскайте. 

Доповнення

Впродовж першого року запровадження спеціальної анкети для громадян рф та рб, в якій обов’язково необхідно вказувати ставлення до війни в Україні, міграційна служба Литви прийняла 2041 рішення щодо виявлення загроз державній безпеці та ухвалила рішення про заборону відповідним іноземцям права в’їзду до країни.

Литва передала Україні кілька мільйонів набоїв, гранати та розкладні ліжка15.12.23, 23:48

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Литві виступають за посилення контролю над іноземцями

     • 32721 переглядiв

    Густий туман порушив рух транспорту в Нью-Делі

     • 32567 переглядiв

    В Одесі чути постріли: працюють Сили оборони Півдня

     • 39630 переглядiв

    У Газі щонайменше 68 загиблих через ізраїльський авіаудар

     • 41253 переглядiв