ukenru
v-kitayi-znischili-desyatki-milyoniv-sviney-cherez-virus-achs

В Китаї знищили десятки мільйонів свиней через вірус АЧС

 • 16115 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Свине стадо Китаю скоротилося на 60 мільйонів голів. Про це заявив президент і генеральний директор компанії Genesus Inc. Джим Лонг, передає УНН із посиланням на euromeatnews.com

"Минулого тижня джерела комбікормової промисловості Китаю повідомили, що споживання свинячого корму в порівнянні з минулим роком суттєво скоротилося. Це говорить про загальне скорочення свинопоголів’я в Китаї. Близько 1,5-1,7 млн свиноматок були ліквідовані через низькі ціни ще до спалаху африканської чуми свиней. Подальше зниження поголів’я свиней викликане АЧС. І за попередніми оцінками, скорочення споживання кормів на 10% означає, що в Китаї тепер налічується приблизно на 60 мільйонів менше свиней, ніж торік", — пояснив експерт.

Протягом останніх чотирьох місяців в Китаї виявлено понад 90 спалахів АЧС.

"Поряд з цим, є підозри, що не всі випадки були зареєстровані через офіційні канали. В даний час 22 провінції Китаю повідомили про спалахи вірусу", - повідомляє видання.

Нагадаємо, цього року АЧС у Китаї була зафіксована вперше.

При цьому на Китай припадає близько половини від світового рівня виробництва і споживання свинини.

В Україні ж, з початку року, вже було зафіксовано близько 140 випадків АЧС. Всього за останні три роки вірус не обійшов стороною жодну область.

За словами депутата Сергія Тригубенка, за збитки фермерів від АЧС сьогодні навіть нема з кого спитати, адже в країні понад півтора року відсутній профільний міністр - аграрної політики.

Українські Національні Новини

Новини Світу