v-izrailiu-ta-ssha-ye-rozbizhnosti-shchodo-maibutnoho-hazy-netaniahu

В Ізраїлю та США є розбіжності щодо майбутнього Гази - Нетаньягу

 • 26785 переглядiв

Ізраїль має повну підтримку США у проведенні наземної операції в Газі, але не має згоди щодо управління після перемоги над ХАМАС, заявляє Нетаньягу.

Ізраїль отримав повну підтримку від США своєї наземної операції в секторі Газа, одна між державами є розбіжності, коли йдеться про "день після ХАМАС". Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу, пише The Times of Israel, інформує УНН

Деталі 

Після того як учора ввечері Байден заявив, що він багато в чому не згоден із Нетаньягу, хоча той підтримує Ізраїль і його війну проти ХАМАС, прем'єр-міністр визнав, що є розбіжності з приводу бачення післявоєнної Гази.

"Я глибоко ціную американську підтримку у знищенні ХАМАСу і поверненні наших заручників", - заявив Нетаньягу у відеозверненні. 

"Після інтенсивного діалогу з президентом Байденом і його людьми ми отримали повну підтримку наземної операції та стримування міжнародного тиску для припинення війни. Так, є розбіжності, коли йдеться про "день після ХАМАСу", і я сподіваюся, що і тут ми дійдемо згоди", - додав Нетаньягу. 

Також прем'єр заявив, що не дозволить Ізраїлю "повторити помилки Осло", маючи на увазі угоди Осло 1990-х років, які в Ізраїлі вважають провальними.

"Не може бути, щоб після величезних жертв наших громадян і бійців ми впустили в Газу тих, хто вчить терору, підтримує терор, фінансує терор", - додає прем'єр-міністр, маючи на увазі ідею управління Газою Палестинською адміністрацією. 

Довідково 

В 1993 році в Осло були підписані мирні угоди між Ізраїлем і Організацією визволення Палестини, згідно з якими було створено Палестинську національну адміністрацію (ПНА), яка отримала контроль над частиною Західного берега річки Йордан і Сектором Гази. Згідно з "Угодами Осло" упродовж 5 років планувалося укласти остаточний документ і створити на територіях, зайнятих Ізраїлем, Палестинську державу. Своєю чергою, Організація визволення палестини зобов’язувалася визнати факт існування Ізраїлю і припинити терористичну діяльність. Проте остаточного врегулювання досягнуто не було. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони Ізраїлю заявив про масову здачу в полон бойовиків ХАМАС

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі