v-indoneziyi-protestuyut-proti-kontsertu-coldplay-cherez-pidtrimku-grupi-lgbtk

В Індонезії протестують проти концерту Coldplay через підтримку групи ЛГБТК+

 • 32177 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Понад 200 консервативних мусульман вийшли на марш у столиці Індонезії в середу, закликаючи скасувати концерт Coldplay цієї ночі через підтримку британської групи ЛГБТК+ спільноти. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Протестувальники несли великий банер із написом: «Відхилити, скасувати та розпустити концерти Coldplay».

Протестувальники описали гурт як «пропагандиста» ЛГБТК+, заявивши, що його позиція завдає шкоди «вірі та моралі».

Ця ж протестна група минулого тижня також влаштувала демонстрації в кількох місцях Джакарти, включно з посольством Великобританії.

Індонезія — світська країна і має давню історію релігійної толерантності, але невелика екстремістська сторона стала більш голосною в останні роки.

Coldplay відомий тим, що переплітає свої цінності зі своїми шоу, як-от прагнення гурту до екологічної стійкості. Відомо, що вокаліст Кріс Мартін одягається у веселкові кольори та розмахує прапорами гей-параду під час виступів.

Доповнення

Протести відбулися після скасування концертів на початку цього року в Південно-Східній Азії через проблеми, пов’язані з ЛГБТК+. Британський поп-рок-гурт The 1975 скасував свої концерти в Джакарті та Тайбеї в липні після того, як уряд Малайзії перервав музичний фестиваль після того, як соліст гурту критикував антигейські закони країни та поцілував одногрупника під час виступу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балі випустив посібник з етикету для туристів після кількох інцидентів з росіянами

Леді Гага скасувала свій аншлаговий концерт в Індонезії в 2012 році через проблеми безпеки після того, як мусульманські прихильники жорсткої лінії погрожували насильством, якщо поп-зірка продовжить свій концерт «Born This Way Ball».

Довідка

Азійська частина світового туру Coldplay Music Of The Spheres включає концерт у середу на стадіоні Gelora Bung Karno у Джакарті. Понад 70 000 квитків було продано менш ніж за дві години, коли продаж відкрився в травні.

Джакарта є одним із найкращих потокових центрів гурту з 1,6 мільйонами шанувальників у місті.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Байден заявив про "реальний прогрес" після зустріч із Сі

     • 67623 переглядiв