ukenru
v-indiyi-timchasovo-zakrili-pyat-vugilnikh-elektrostantsiy

Токсичний смог окутав місто: у Нью-Делі тимчасово закрили п'ять вугільних електростанцій

 • 20739 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. У столиці Індії Нью-Делі зупинили роботу п'яти вугільних електростанцій, щоб стримати поширення токсичного смогу. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW та Reuters.

Деталі

У межах кампанії боротьби із забрудненим повітрям у Нью-Делі закрили вугільні елктростанції. Також заборонили рух вантажівок, які перевозять другорядні товари, та зупинили будівництво.

Окрім того, у столиці Індії на тиждень закрили школи, щоб діти не дихали токсичним смогом.

У понеділок, 15 листопада, Верховний суд Індії наказав мільйонам офісних працівників залишатися вдома. Комісія з управління якістю повітря заявила, що принаймні 50% державних службовців мають працювати дистанційно до 21 листопада.

Якість повітря погіршилася настільки, що багато людей змушені носити маски навіть у приміщенні. Цього місяця індекс забрудненості повітря в Нью-Делі сягнув 499 балів за максимуму 500. 

Додамо

Після Китаю та США Індія — третє за величиною джерело викидів вуглекислого газу у світі.

Протягом останнього десятиліття у країні подвоїли споживання вугілля, щоб розвинути економіку. Водночас дешеве викопне паливо забезпечує приблизно 70% її електроенергії. Замість того, щоб скоротити його використання, уряд оголосив про плани розширення вугільних електростанцій та гірничодобувних підприємств.

Виступаючи на кліматичному саміті у Глазго, де її учасники намагалися погодити угоду, яку прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон назвав "початком кінця вугільної енергетики", міністр довкілля Індії Бхупендер Ядав наполягав на тому, що країни, які розвиваються, мають право використовувати викопне паливо.

Критики заявили, що втручання великих забруднювачів, таких як Індія та Китай, з метою послабити зобов'язання щодо боротьби з вугіллям та скоротити, а не відмовлятися від нього, стало перешкодою для досягнення світових кліматичних цілей.

Українські Національні Новини

Новини Світу