ukenru
v-groysman-u-2017-rotsi-na-budivnitstvo-dorig-bude-zalucheno-blizko-35-mlrd-grn

В.Гройсман: у 2017 році на будівництво доріг буде залучено близько 35 млрд грн

 • 6346 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Уряд у 2017 році залучить сумарно близько 35 млрд грн на масштабне будівництво доріг, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

"Ми вважаємо, що сумарно ми залучимо близько 35 млрд грн ресурсу в дорожнє господарство", - зазначив Прем'єр-міністр.

Зокрема, у Бюджеті-2017 на будівництво доріг передбачено 14,2 млрд грн видатків. Ще не менше 20 млрд грн становить очікуване залучення коштів міжнародних донорів та інших бюджетних інструментів. Також очікується надходження ресурсів з перевиконання плану надходжень митниці та завдяки співфінансуванню із місцевими бюджетами.

В.Гройсман зазначив, що Уряд визначить топ-проекти щодо доріг, які мають національне значення. Спільно із міжнародними фінансовими організаціями домовлено змінити ті проекти, що не реалізовувалися. За його словами, багато проектів "безглуздо укладалися невідомо, для чого".

Уряд забезпечить ефективне використання ресурсів та високу якість дорожніх робіт. Він також сформує в 2017 році чітку стратегію розвитку українських доріг.

Глава Уряду зауважив, що 90% - майже 100% українських доріг знаходиться у "трагічному" стані. Погіршення їхнього стану відбувалося найбільше протягом 2005-2010 рр.

Прем'єр-міністр також підкреслив надважливе значення питання забезпечення безпеки на дорогах. Так, щороку на дорогах в Україні гине більше ніж 4 тис. людей.

В.Гройсман зауважив, що відновлення дорожнього господарства сприятиме зменшенню смертності на дорогах.

"Це все дуже пов'язано: коли нова дорога, нові знаки, нові обмеження, кільцевий рух, фото-, відеофіксація, - це все в комплексі дасть можливість зберігати людям життя", - зазначив він.

Глава Уряду закликав відповідальних членів Уряду та служб забезпечити підготовку до початку масштабного будівництва доріг у 2017 році.

 

Українські Національні Новини

Політика