v-estonskii-armii-vvazhaiut-shcho-rf-mozhe-skorystatysia-zastoiem-iz-postachanniam-zbroi-i-pochaty-novyi-nastup

В естонській армії вважають, що рф може скористатися застоєм із постачанням зброї і почати новий наступ

 • 17583 переглядiв

В армії Естонії вважають, що росія може скористатися застоєм у постачанні зброї і почати новий наступ через свою перевагу в живій силі, хоча оцінити ймовірність цього вкрай складно.

Наявність живої сили дає російській армії здатність підтримувати сьогоднішні темпи наступу і спробувати почати наступ на новому напрямку, але оцінити таку ймовірність вкрай складно. Про це сказав заступник начальника штабу естонської дивізії з питань оперативної роботи, полковник Янно Мярк у передачі "Українська студія", передає УНН з посиланням на ERR.

Деталі

За його словами, російські війська утримують ініціативу і темп наступу на різних напрямках фронту, а Україна змушена перебувати в стратегічній обороні.

Президент України в інтерв'ю CBS зазначив, що Україні вдалося стабілізувати фронт, але далі буде складніше стримувати російський наступ, якщо союзники не поквапляться з постачанням зброї. росія, безумовно, намагається скористатися деяким застоєм або невизначеністю щодо західної військової допомоги

- зазначив Мярк.

Він нагадав, що росія протягом півтора року мобілізує в середньому 30 тис. осіб на місяць.

Ці сили, звісно, не перебувають на тому ж рівні підготовки та оснащення, як на початку війни. Якщо подивитися на живу силу, то, судячи з усього, російські війська здатні підтримувати нинішні темпи наступу, і, можливо, можуть почати наступ на новому напрямку. Але оцінити ймовірність цього досить складно

- сказав Мярк.

Він також наголосив на нестачі систем ППО для захисту України, чим зараз користується росія, атакуючи енергетичну та цивільну інфраструктуру України.

Зеленский заявил, что Украина может провести ограниченные наступательные операции, а чтобы вытеснить оккупантов, нужно больше оружия - WP30.03.2024, 13:25

Говорячи про складну ситуацію з українською ППО, Мярк зазначив, що ці системи зараз не можуть бути використані на фронті, оскільки вони використовуються для захисту населених пунктів, а також критично важливої інфраструктури.

Нагадаємо

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що російське військове командування віддасть перевагу одному оперативному напрямку, можливо на заході Донецької області. У новому аналізі ISW, також згадується увага рф до осі Харків-Луганськ та районів поблизу Бахмута й Авдіївки, - у цих напрямках російська армія накопичує особовий склад і техніку, втім російські сили обмежені в плануванні.

Павлюк назвал место, где произошел слом российского наступления на Киев31.03.2024, 20:21

Анастасія Рябоконь

Війна

    Популярні

    Новини по темі