ukenru
v-ekopolisi-khtz-yaroslavskogo-zbuduyut-innovatsiyniy-sortuvalniy-khab-ukrposhti

В “Екополісі ХТЗ” Ярославського збудують інноваційний сортувальний хаб “Укрпошти”

 • 22005 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Сьогодні в Харкові відбулася урочиста церемонія підписання контракту на будівництво автоматизованого сортувального хабу національного поштового оператора "Укрпошта" в бізнес-парку високих технологій "Екополіс ХТЗ", який створила і розвиває група DCH Олександра Ярославського.

Харків став одним з перших міст, в якому в ході оновлення логістичної мережі "Укрпошта" побудують такий об'єкт.

Автоматизований сортувально-логістичний хаб обслуговуватиме східну частину України, загальна площа відведеної під нього земельної ділянки становить 7 га. За даними "Укрпошти", її хаб в "Екополіс ХТЗ" дозволить прискорити час доставки відправлень. Обсяг обробки посилок зросте до 5 тис. одиниць на годину, дрібних посилок - до 16 тис. одиниць на годину і 15 тис. Листів на годину.

У церемонії підписання контракту взяв участь мер Харкова Ігор Терехов. “Ми раді вітати в Харкові створення такого важливого і об'єкта - це інвестиції та інновації, сучасні робочі місця для харків'ян. І ми раді, що проект "Екополіс ХТЗ", в який ми віримо і розвиваємо з групою DCH Олександра Ярославського в рамках приватно-міського партнерства, приваблює знакові компанії з усієї України та світу. Бажаю успіху хабу "Укрпошта" — нехай він служить розвитку ваших компаній, процвітанню міста і добробуту харків'ян", - сказав Терехов.

Олександр Ярославський підкреслив: "Проект з "Укрпошта" — наш спільний внесок у розвиток української Кремнієвої долини "Екополісу ХТЗ".

"Харків - традиційно один з найбільш завантажених напрямків доставки. Зараз Харківське депо обробляє 1,3 млн відправлень на місяць. Ми розуміємо, що існуючих потужностей недостатньо. Будівництво нового, повністю автоматизованого сортувального центру дозволить нам повною мірою задовольнити постійно зростаючі обсяги відправлень. - Заявив під час церемонії підписання договору з „Екополіс ХТЗ“ у Харкові Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти. - Новий сортувальний центр стане основним для автоматизованої обробки і сортування поштових відправлень для Східної України, і об'єднає навколо себе ще 9 депо".

Як відомо "Екополіс ХТЗ" групи DCH Олександра Ярославського став переможцем у відборі підрядників "Укрпошти" для будівництва сортувального центру в Харкові через систему РroZorro. У будівництво об'єкта буде інвестовано близько 42 млн дол., а партнерами проекту, які надали фінансування, виступили Європейський банк реконструкції та розвитку та Європейський інвестиційний банк за участю Міністерства інфраструктури України.

Бізнес-парк високих технологій "Екополіс ХТЗ" — довгостроковий інвестиційний проект групи DCH Олександра Ярославського. Плановий обсяг інвестицій для створення цієї інноваційної ділової екосистеми - 1 млрд дол. Завдяки цьому в Україні з'явиться, щонайменше, 10 тис. нових робочих місць.

У складі "Екополісу ХТЗ" діятимуть Індустріальний парк і технопарк, IT-кластер, медичний центр, логістичний комплекс, торговий і агротехнологічний кластери, освітній, медичний і дослідницький (R&D) центри. Про намір стати резидентами "Екополіса ХТЗ" вже заявив ряд глобальних hi-tech компаній, зокрема світові лідери з розробки обладнання та рішень для телеком-індустрії корпорації ZTE і Huawei, а також IT-гіганти Dell і Hewlett Packard, яка створить тут R&D-лабораторії. Серед інвесторів "Екополіс ХТЗ" - представник династії Ротшильдів Натаніель Ротшильд, найбільший інвестор у Східній Європі та світі, а також міжнародна івестиційно-промислова компанія Tus-Holdings, що здійснює управління десятками аналогічних ділових екосистем і виробничо-дослідницьких платформ в різних країнах світу і контролює акції близько 800 лістингованих на біржах компаній з сукупними активами понад 33 млрд дол.

Українські Національні Новини

Економіка