ukenru
v-efiopiyi-zatrimano-300-osib-za-pidozroyu-v-skoyenni-sprobi-derzhavnogo-perevorotu

В Ефіопії затримано 300 осіб за підозрою в скоєнні спроби державного перевороту

 • 9170 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Сили безпеки в Ефіопії заарештували близько 300 осіб підозрюваних у спробі повалення влади 22 червня. Про це повідомляє видання "Сіньхуа" посилаючись на владу країни, інформує УНН.

"Начальник поліції регіону Амхара на півночі Ефіопії Абера Адаму заявив, що близько 300 осіб заарештовано за підозрою в причетності до спроби повалення влади раніше в цьому місяці", - йдеться у повідомленні

Раніше УНН повідомляв, що в Ефіопії заарештовано понад 100 опозиціонерів.

Адаму вказав на те, що сформована слідча група, яка почала ретельне розслідування для затримання інших учасників спроби перевороту. Він також додав, що в регіоні Амхара відновлений порядок, і закликав населення не звертати увагу на чутки, поширювані деструктивними елементами.

Спроба повалення влади відбулася 22 червня, імовірно, силами, що підтримують главу служби безпеки штату генерал Асамніу Тсіге. В результаті загинули десятки людей, в тому числі президент регіону Амхара Амбачіу Меконій і начальник штабу армії Сеара Меконій.

Нагадаємо, у п'ятницю, 28 червня, представник прем'єр-міністра країни Біллен Сеюм заявила, що Тсіге в понеділок убитий в ході перестрілки з силами безпеки.

Українські Національні Новини

Новини Світу