ukenru
v-chechni-pochalasya-nova-khvilya-represiy-proti-geyiv-i-lesbiyanok

В Чечні почалася нова хвиля репресій проти геїв і лесбіянок

 • 12365 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Російській ЛГБТ-мережі стало відомо про те, що з кінця грудня 2018 року в Чечні йде нова хвиля затримань чоловіків і жінок, пов'язаних з їх передбачуваної або реальної сексуальною орієнтацією. Про це повідомляє УНН з посиланням на Російську ЛГБТ-мережу.

"Однак відомо, що було затримано близько 40 осіб, серед яких є як чоловіки, так і жінки. Принаймні двоє затриманих померли в результаті тортур. Нам також відомо, що затримання проводяться співробітниками правоохоронних органів, а постраждалих незаконно утримують в Аргуні. Місцева поліція робить все можливе для того, щоб вони не могли виїхати з Республіки або згодом домагатися захисту в суді. У них відбирають документи, їм загрожують фальсифікацією кримінальних справ щодо них або їх близьких, змушують підписувати пусті бланки", - сказав директор програм Російської ЛГБТ-мережі Ігор Кочетков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ розслідує переслідування представників ЛГБТ-спільноти у Чечні

За інформацією Російської ЛГБТ-мережі початком нової хвилі переслідувань стало затримання адміністратора однієї з груп в соціальній мережі "ВКонтакте", що відбулося в кінці грудня 2018 року. У цій групі спілкуються гомосексуальні чоловіки, що живуть в республіках Північного Кавказу. За цим затриманням пішли й інші, інформацію про яких Російська ЛГБТ-мережа почала отримувати на початку січня 2019 року.

Російська влада досі не провела ефективного розслідування систематичних переслідувань (незаконних утримань, тортур, вбивств – ред.) гомосексуальних, бісексуальних та трансгендерних людей, що відбуваються в Чечні починаючи з весни 2017 року.

Нагадаємо, в ОБСЄ представили доповідь в якій містяться твердження про порушення прав людини в Чечні і запропонували Москві всерйоз зайнятись розслідуваннями дій адміністрації і правоохоронних відомств республіки.

Українські Національні Новини

Новини Світу