v-avstrii-nastupnoho-tyzhnia-sklychut-radu-natsbezpeky-cherez-shpyhunstvo-rf

В Австрії наступного тижня зберуть Раду нацбезпеки через шпигунство рф

 • 23565 переглядiв

Австрія скликає раду з національної безпеки у зв'язку із затриманням колишнього офіцера розвідки, підозрюваного в шпигунстві на користь ФСБ росії.

В Австрії 9 квітня скличуть Раду нацбезпеки після затримання колишнього співробітника спецслужби Егісто Отта, який міг шпигувати на фсб. Про це заявив канцлер Австрії Карл Нехаммер у соцмережі Х, передає УНН.

Є серйозні звинувачення в шпигунстві. З одного боку, ці звинувачення мають бути роз'яснені судовими органами, а з іншого боку, необхідна оцінка і роз'яснення того, який вплив ці звинувачення мають на ситуацію з безпекою в Австрії. Тому 9 квітня я скличу Раду національної безпеки.

- написав Нехаммер у соцмережі X.

Деталі

В інтерв'ю одному з австрійських видань він також заявив про те, що

"російські шпигунські мережі загрожують нашій країні, проникаючи в політичні партії чи об'єднання або експлуатуючи їх".

Наприкінці березня австрійськими ЗМІ пройшла інформація про затримання екс-співробітника спецслужб за підозрою в шпигунстві на користь РФ. Йдеться про Егісто Отта.

За відомостями газети Der Standard, Отт, зокрема, підозрюють у передачі ФСБ Росії даних із телефонів трьох високопоставлених чиновників з австрійського міністерства внутрішніх справ.

Мнформацію було вкрадено влітку 2022 року з пристроїв Міхаеля Клойбмюллера, який упродовж багатьох років керував офісом глави МВС Австрії, директора Федеральної поліції Міхаеля Такача і глави Федерального відомства у справах імміграції та надання притулку Гернота Маєра.

Канцлер Австрии о доходах от активов рф: для нас, нейтральных, важно, чтобы деньги не шли на оружие и боеприпасы21.03.2024, 16:48

Видання DW зазначає , що на початку березня ім'я колишнього розвідника промайнуло в розслідуванні Der Spiegel і The Insider про екс-директора фінансової компанії Wirecard Яна Марсалека (Jan Marsalek), який, за даними ЗМІ, протягом багатьох років працював на російські спецслужби.

За інформацією журналістів, Отт допоміг створити Марсалеку шпигунський осередок для російських спецслужб, а також допомагав стежити за журналістом Христо Грозєвим після публікації розслідування про отруєння російського політика Олексія Навального співробітниками ФСБ.

Тетяна Салганік

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Російські окупанти завдали 113 ударів по Сумщині за добу

     • 27334 переглядiв