ukenru
v-arteku-prezentuvali-kalendar-z-ditmi-zagiblikh-geroyiv

В "Артеку" презентували календар з дітьми загиблих героїв

 • 14812 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. В Міжнародному дитячому центрі "Артек" презентували календар "Погляд майбутнього" на 2019 рік з фотографіями дітей загиблих героїв України. Про це повідомляє кореспондент УНН.

"Сьогодні ми презентуємо календар "Погляд майбутнього" – це вже другий випуск. Календар з фотографіями дітей загиблих героїв. Робимо це для того, щоб суспільство і особливо державні чиновники пам'ятали і знали, що у нас бойові дії і є така категорія населення, як діти загиблих. Ці діти мають бути забезпечені усім, тому що їхні батьки загинули за розвиток нашої держави", - розповів голова громадської організації "Серця кіборгів" та ініціатор акції Анатолій Свирид.

За його словами, попередній календар дав можливість акумулювати гроші для відпочинку 50-ти дітей загиблих воїнів в Болгарії. Сама презентація відбулась в Міжнародному дитячому центрі "Артек" в Пущі-Водиці, оскільки туди на різдвяно-новорічний відпочинок приїхало ще 80 дітей кіборгів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти загиблих учасників АТО відвідали оздоровчий табір в Болгарії

"Наші діти вже третю зиму тут оздоровлюються, ми знаходимо можливість і кошти, щоб дітки тут відпочили. Вчора заїхало 80 дітей з різних регіонів: 45 з Сумщини, решта з Житомира та Харкова. Майже по 100 дітей останні три роки ми привозимо сюди на відпочинок. Окрім цього діти відпочивають і в Болгарії, і в Хорватії, і в Латвії. За три роки ми оздоровили більше ніж 1100 дітей та дорослих, 29 000 людей змогли прийти на наші заходи, які ми організовуємо в різних регіонах України", - сказав Свирид.

Водночас він зазначив, що коштів для допомоги усім дітям загиблих героїв не вистачає.

"Всім допомогти ми не можемо, тому тут питання до міністра (у справах ветеранів – ред.). У нас в організації налічується 230 дітей загиблих, якими ми опікуємось: збираємо до школи, оздоровлюємо, оплачуємо медичне страхування. 230 – це майже 10% від усієї кількості дітей загиблих. Це обов'язок держави піклуватись про дітей, батьки яких загинули", - зазначив Свирид.

Як повідомляв УНН, діти киян-учасників АТО матимуть змогу відпочити за кордоном. 

Українські Національні Новини

Суспільство