v-arma-zaiavyly-shcho-v-huliveri-zavazhaly-ohliadaty-yim-trts-odnak-yak-same-ne-poiasnyly

В АРМА заявили, що в "Гулівері" заважали оглядати їм ТРЦ, однак як саме не пояснили

 • 27274 переглядiв

Голова АРМА Олена Дума повідомила про протидію при огляді ТРЦ "Гулівер". Власники заперечують перешкоди, стверджуючи, що просили діяти за законом.

Голова Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума заявила, що представники компанії-власника ТРЦ "Гулівер" нібито перешкоджали співробітникам агентства проводити огляд активу, однак як саме не уточнила, пише УНН.

"Виконуємо свою роботу відкрито, професійно і швидко. Сьогодні під час огляду чергових приміщень, команда АРМА зіткнулася із протиправними діями і відвертим нехтуванням законом, зокрема, ухвалою суду з боку представників компанії-власника активу ТОВ "ТРИ О", - написала Дума у своєму тг-каналі.

Голова АРМА заявила, що у відповідь на протидію уповноважена особа агентства винесла Припис нібито представнику компанії "ТРИ О". Окрім того, агентство начебно звернулося до поліції.

Водночас як саме представникам АРМА "заважали" в ТРЦ "Гулівер" Дума уточнювати не стала.

Однак, всі вже бачили як "ретельно оглядали" актив представники АРМА кілька днів тому. Можливо, цей раз прогулянка вийшла трохи коротшою, а краєвид з вікна ТРЦ не таким гарним.

У той же час голова АРМА зазначила, що робитиме все для того, щоб держава почала отримувати прибуток з цього активу якнайшвидше.

Але тут постає питання, чому не було такої "оперативності" від АРМА і її очільності у продажі одного з найдорожчих активів екснардепа-зрадника віктора медведчука- яхти. Можливо через особисту зацікавленість у затягуванні процесу реалізації?

У пресслужбі БФК "Гулівер" у коментарі УНН уточнили, що насправді працівникам АРМА ніхто не перешкоджав в огляді ТРЦ, їх просто попросили діяти за законом.

"В ухвалі суду, якою накладено арешт на "Гулівер", не зазначено заборони, обмеження розпоряджатися або користуватися майном власнику БФК. А у працівників АРМА відсутнє право безперешкодного доступу до майна відмінного від державного та службового. Про це одразу було їх повідомлено, однак це не зупинило їхній намір оглянути приміщення БФК. Тому, власник "Гуліверу" просив представників АРМА не порушувати його права та не перешкоджати правомірній господарській діяльності", - зазначили в пресслужбі.

Нагадаємо

На минулому тижні стало відомо, що АРМА не може продати яхту медведчука Royal Romance, через те, що суд у Хорватії скасував арешт вказаного майна.

В Офісі Генерального прокурора зазначили, що протягом усього терміну арешту докладали зусиль для розробки механізмів, які б дозволили АРМА реалізувати майно, яке знаходиться за кордоном. Однак нове керівництво АРМА допустило зволікання в цьому процесі і розпочало процедуру реалізації яхти лише 20 березня 2024 року, майже через 2 роки після арешту.

АРМА навіть намагалося приховати своє фіаско з яхтою, опублікувавши новину про успішну реалізацію одного баггі і одного квадроцикла, що належали медведчуку. Однак, баггі та квадроцикл АРМА продало за 920 тисяч гривень, а яхту оцінюють у майже 8,5 мільярдів гривень.

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі