uzghodyly-pozytsii-naperedodni-kliuchovoho-samitu-yes-zelenskyi-zustrivsia-iz-premierom-shvetsii

Узгодили позиції напередодні ключового саміту ЄС: Зеленський зустрівся із прем'єром Швеції

 • 25307 переглядiв

Зеленський наголосив на важливості збереження єдності ЄС у питаннях затвердження фінансової допомоги Україні та початку переговорів про майбутнє членство нашої держави у Євросоюзі.

Президент Володимир Зеленський скоординував з прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном позиції напередодні вирішального засідання Європейської ради, передає УНН.

"Зосередилися на майбутньому саміті Європейської ради та важливості здійснення історичних кроків для України та Європи загалом. Ми цінуємо активну підтримку Швеції на рівні європейських інституцій", - написав Зеленський.

Також Зеленський повідомив, що під час переговорів із Крістерссоном він подякував Швеції за 14 пакетів військової допомоги, зокрема за "арчери", IRIS-T, потужні CV-90 й інше необхідне обладнання та боєприпаси, а також за її довгострокову відданість підтримці України.

"Я також вірю, що настане день, коли голос Швеції в НАТО буде рішуче підтримувати членство України", - додав Зеленський.

Офіс Президент також повідомив деталі їз зустрічі. Повідомляється, що Зеленський з Крістерссоном скоординував позиції напередодні вирішального засідання Європейської ради, обговорив прогрес України у виконанні рекомендацій Єврокомісії.

Зеленський наголосив на важливості збереження єдності ЄС у питаннях затвердження фінансової допомоги Україні та початку переговорів про майбутнє членство нашої держави у Євросоюзі.

Президент подякував Швеції за вагому фінансову, гуманітарну та військову допомогу Україні від початку повномасштабного вторгнення росії, за посилення оборонних спроможностей нашої країни, зміцнення її протиповітряної оборони, активну участь у розбудові авіаційної коаліції.

Доповнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомляв, що саміт ЄС буде дуже не простий, адже очікується дуже багато дискусій, і не лише щодо українського питання. На саміті буде п'ять важливих питань щодо України, зокрема про відкриття переговорів про членство в ЄС та запуск фонду фінансової підтримки.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі