ukenru
uz-khoche-vitratiti-mayzhe-1-mln-byudzhetnikh-koshtiv-na-chagarniki

УЗ хоче витратити майже 1 млн бюджетних коштів на чагарники

 • 11570 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Філія "Центр сервісного забезпечення" Публічного акціонерного товариства "Українська залізниця" витратить 850 тис. бюджетних коштів на оплату послуг зі зрізання дерев та чагарників. Про це свідчать дані порталу zakupki.prom.ua, передає УНН.

Так, у квітні цього року Філія, без проведення відкритих торгів, підписала два договори на суму 400 тис. 550 грн
та 449 тис. 450 грн із сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом "Наш сад" . Згідно умов договору, працівники кооперативу зобов'язалися до кінця року зрізати та видалити 17,2 тис. дерев та чагарників.

Таким чином, зрізання дерев та чагарників УЗ обійдеться українським платникам податків у 850 тис. грн.

Цікаво, що розмір статутного капіталу "Наш сад" дорівнює нулю, однак сам кооператив у Реєстрі неприбуткових установ та організацій – відсутній

У підприємства нараховується 8 договорів про надання послуг – усі з Філією "Центр сервісного забезпечення" ПАТ "Українська залізниця". Іх загальна вартість становить понад 3 млн грн. 

Нагадаємо, днями в УЗ провели аукціон з вибору підрядника на забезпечення харчуванням мільйонів пасажирів "Інтерсіті" та "Інтерсіті +".

Перемогла нікому невідома компанія "Грінед", яка запропонувала на аукціоні щомісячну винагороду УЗШК у 4 млн 25 тис. грн, що всього на 25 тис. грн більше, ніж у найближчого конкурента.

Фірма не змогла підтвердити досвід роботи у сфері кейтерінгу і взагалі навряд чи мала право на участь в аукціоні взагалі.

Так чи інакше, однак no-name компанія з офшорним корінням, змогла "обійти" таких гігантів, як "Сокар", "Вог" і навіть "дочку" відомої австрійської компанії "До Енд Ко".

Окрім того, як з'ясувалося, "Грінед" має зв'язок з переможцями тендерів аеропорту "Бориспіль", які проходили за часів роботи там В'ячеслава Горбатка. Зараз же ця персона працює вже в УЗШК і була навіть членом конкурсної комісії з вибору постачальника харчування.

В УЗ, реагуючи на скандл, пообіцяли перевірити свого переможця більш детально. 

Рада, натомість, вже викликала міністра інфраструктури Владислава Криклія на засідання профільного підкомітету, аби почути від нього звіт з приводу сумнівного мільйонного конкурсу. 

Українські Національні Новини

Економіка